Comença el pelegrinatge a la Meca menys concorregut

Enguany només podran fer el ritual un miler de residents a l’Aràbia Saudita.

Imatges de l’any passat del pelegrinatge a la Meca i d’enguany
Imatges de l’any passat del pelegrinatge a la Meca i d’enguany / Reuters

Aquest dimecres ha començat la peregrinació anual a la Meca, encara que a diferència d’altres anys, la ciutat santa no està plena de gom a gom de centenars de milers de fidels a causa de les limitacions imposades per la pandèmia del coronavirus, que han modificat els rituals multitudinaris.

L’estampa dels fidels en multitud circumval·lant la Kaaba –edifici cúbic en el qual es troba la pedra negra que els musulmans creuen que es va desprendre del paradís– ha sigut substituïda enguany per una imatge ordenada i desolada a la calor del sol abrasador.

Centenars de persones han fet el ritual, que consisteix a fer set voltes en sentit antihorari, marxant separadament en files senyalitzades en el sòl del pati de la Gran Mesquita de la Meca, on se situa la Kaaba.

La distància entre els fidels contrasta amb les aglomeracions asfixiants de les quals sol ser escenari cada any aquest lloc sagrat, que el 2019 va acollir més de dos milions de musulmans de tot el món.

Enguany, la Covid-19 ha reduït aquell nombre al voltant d’un miler de residents a l’Aràbia Saudita, el 30% d’ells nacionals i el 70% restant d’altres 160 nacionalitats. Prèviament, els pelegrins han complit una quarantena obligatòria i se’ls ha realitzat un test per evitar contagis.

També et pot interessar

stats