Comença la negociació al Congrés pel repartiment del fons no reembossable

Així ho ha anunciat Montero, que assegura que els criteris de repartiment “seran negociats i consensuats amb les formacions polítiques”.

María Jesús Montero, durant la roda de premsa al Palau de la Moncloa a Madrid
María Jesús Montero, durant la roda de premsa al Palau de la Moncloa a Madrid / Senyal institucional del Palau de la Moncloa (Efe)

La ministra portaveu, María Jesús Montero, ha anunciat, en la roda de premsa posterior a la reunió amb els presidents autonòmics, que aquesta setmana comença la negociació amb els grups parlamentaris per a l'aprovació del fons no reemborsable de 16.000 milions per a combatre el coronavirus al Congrés.

Segons Montero, els criteris de repartiment “seran negociats i consensuats amb les formacions polítiques”.

La ministra ha concretat el que ja havia comunicat Pedro Sánchez als presidents autonòmics: els primers 6.000 milions d'euros del fons no reembossable de 16.000 arribaran a les autonomies al juny. La resta dels diners arribaran en tres pagaments més, al setembre, novembre i desembre.

Polèmica pels criteris de repartiment

Fins ara s’havia dit que el repartiment d’aquest fons es faria seguint criteris d’impacte del coronavirus i no poblacionals, com volia el Consell, cosa que va desembocar en una disputa al Congrés entre el diputat de Compromís, Joan Baldoví, i la ministra portaveu, fet que va motivar que finalment la formació valencianista no donara el seu suport a la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma.

També et pot interessar

stats