Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Comença el festival de música en valencià Feslloc en xicotet format pel coronavirus

9 min.

El Feslloc 2020 obri aquest dijous les portes adaptat a la nova normalitat i amb mesures sanitàries per la pandèmia del coronavirus. El Feslloc, que va ser un dels primers festivals a anunciar que mantenia les dates previstes, es farà a catorze quilòmetres de Benlloc al Mas de Rander, sense acampada i amb capacitat limitada. Els concerts seran retransmesos per À Punt a la ràdio i al web i, segons ha destacat el seu codirector, Voro Golfe, en Les notícies del matí, "la gent podrà seguir els concerts des de casa i compensen així aquell públic que no hi pot vindre".

"Serà una edició estranya, atípica, en xicotet format i que desitgem que vaja molt bé", ha dit Golfe. En total, hi podran assistir 160 espectadors que tindran una cadira assignada, un metre i mig separada de la del costat. La mascareta hi serà obligatòria quan no es respecte la distància interpersonal. No hi haurà acampada ni servei de restaurant i els assistents hauran d'endur-se l'entrepà. El festival no es fa al lloc habitual "perquè es vol evitar l'efecte reclam".

L'organització ha explicat que d'aquesta manera s'adapten a les mesures sanitàries, protegeixen la població local de Benlloc, i alhora celebren el festival com un acte de suport amb les persones que treballen per la música en valencià. El codirector ha ressaltat que entre públic, músics, tècnics operaris no superaran les 300 persones. A més, "hi haurà molta neteja d'escenaris i camerinos i confiem que entre nosaltres i el sentit comú del públic tirem avant el festival".

Cartell del festival

Aquest dijous, amb els grups Andreu Valor i Xiomara Abello, i demà divendres, amb Pau Alabajos i GEM, les actuacions del festival seran a l'auditori de Benlloc i només per a gent d'aquest poble menut de la Plana Alta. El dissabte, dia 11, en canvi, amb un públic molt reduït, i distribuït en espais separats per grups d'amics, se celebrarà el dia fort amb 12 hores de música en valencià. La Fúmiga, Smoking Souls, Jazzwoman, Tardor, Tesa i Cactus protagonitzaran el cartell del dissabte des de les quatre de la vesprada a les onze de la nit.

El festival ha llançat enguany la iniciativa "Cuidem la música, cuidem-nos!", una campanya solidària de recaptació de fons per als treballadors de la música en valencià que inclou un sorteig per a assistir al festival. La campanya no finançarà el Feslloc, que enguany se sosté únicament a través l'Ajuntament de Benlloc, Escola Valenciana, i algunes subvencions. L'objectiu és contractar més actuacions, no en les dates del festival, per arribar a més persones treballadores de la música en valencià i programar més música en directe.

Contingut no disponible
stats