Comença la distribució del material sanitari del desé avió de la Xina

El carregament, que inclou 2,5 milions de mascaretes, es repartirà entre hospitals, residències i farmàcies.

Arribada del material sanitari al centre logístic instal·lat a Fira València
Arribada del material sanitari al centre logístic instal·lat a Fira València / À Punt NTC

Aquest divendres es posa en marxa el repartiment del material sanitari que ha arribat en l'últim avió procedent de la Xina, el que fa deu. Es distribuirà entre hospitals, residències i farmàcies de tot el territori valencià.

Nou tràilers traslladaren aquest dijous tot el carregament des de l'aeroport de Barajas de Madrid, on va aterrar l'aeronau, fins a les instal·lacions de Fira València, lloc en què la Generalitat ha muntat el Centre Logístic de Sanitat. Des d'ací s'ha distribuït als magatzems logístics d'Alacant i Castelló i ja està a punt perquè arribe als centres sanitaris que més ho necessiten.

Aquest últim enviament de la Xina, el que fa deu de l'anomenada Ruta de la Seda, ha portat 2,5 milions de mascaretes que atendran la demanda de les farmàcies. Són les que s'entregaran debades a les persones majors de 65 anys i aquelles persones que formen part dels grups de risc, com ara els diabètics, les dones embarassades, els malalts de càncer o amb afeccions pulmonars.

Podran arreplegar-se a partir de dilluns, només presentant la targeta sanitària (SIP). Cada persona que puga beneficiar-se d'aquesta mesura posada en marxa per la Generalitat en rebrà tres.

També et pot interessar