Comença la campanya del mosquit tigre, que no transmet el coronavirus

Els experts asseguren que aquest mosquit pot transmetre virus, però no el de la Covid-19.

Els experts apunten que enguany disminuirà la transmissió de malalties importades, com ara el Zika, el dengue i la chikungunya, per la crisi turística.
Els experts apunten que enguany disminuirà la transmissió de malalties importades, com ara el Zika, el dengue i la chikungunya, per la crisi turística.
11 de maig 2020 - 14:21

Els experts donen per començada la campanya del mosquit tigre a Espanya i asseguren que aquest insecte no transmet la Covid-19. A més, apunten que enguany disminuirà la transmissió de malalties importades, com ara el Zika, el dengue i la chikungunya, per la crisi turística.

Segons els científics, l'any passat es van exposar al mosquit tigre 70 milions de persones a Espanya, entre població resident i turistes.

Poden transmetre virus, però no la Covid-19

Així mateix, destaquen que la campanya d'enguany arriba en plena pandèmia per coronavirus, però asseguren que, si bé els mosquits del gènere Aedes són capaços de transmetre 22 tipus diferents de virus, no tenen la possibilitat de transmetre el SARS-CoV-2, que provoca la Covid-19. Els experts diuen que aquest estiu una part del territori espanyol conviurà amb un altre nouvingut, l'Aedes japonicus, un mosquit d'origen japonés.

El mosquit tigre, present en 550 municipis

El 2019 s'ha pogut confirmar la presència del mosquit tigre en 251 municipis espanyols, per la qual cosa ja són un total de 550 les localitats a Espanya on està present aquest insecte.

També et pot interessar

stats