Combinar el treball a casa amb el presencial, model ideal per a 8 de cada 10 empleats

Els sectors més valorats en la pandèmia són el sanitari, la neteja, el comerç, el transport, l'agricultura i el científic, segons Adecco.

El treball en remot ha passat a ser la primera opció tant per a empleats com per a empreses durant la pandèmia
El treball en remot ha passat a ser la primera opció tant per a empleats com per a empreses durant la pandèmia / Europa Press

L'extensió del teletreball durant la pandèmia de la Covid-19 ha fet que el 77% dels espanyols considere que el model ideal de treball és el que combina el teletreball amb el presencial a l'oficina. A més, un 64% dels treballadors sent que les seues competències digitals han millorat en aquest període gràcies al teletreball. Així ho recull l'estudi del Grup Adecco 'Resetting Normal: redefinint la nova era del treball', realitzat en l'àmbit mundial per a analitzar el mercat laboral abans, durant i després de la pandèmia en huit països, entre ells Espanya.

Si en l'últim trimestre de 2019, només un 7,9% del total d'ocupats a Espanya teletreballava almenys una vegada a la setmana des de casa, ara mateix, el treball en remot ha passat a ser la primera opció tant per a empleats com per a empreses i el món "està llest per a instaurar el treball híbrid", segons manté Adecco.

L'estudi assenyala que la pandèmia ha suposat que la percepció d'uns certs segments d'activitat haja canviat i molts sectors, fins fa uns mesos poc valorats, siguen ara els més secundats després de mesos depenent d'ells. A Espanya, els sectors més valorats des del començament de la crisi són el sector sanitari, per al 80% dels enquestats, el de la neteja (73%), el de comerç minorista (68%), el transport i la logística (66%), l'agricultura (64%) i el sector científic i farmacèutic (62%).

Només un 9% canviaria de treball i de sector

A més, el 73% dels espanyols sent orgull de pertànyer al sector en el qual desenvolupa la seua activitat professional, segons l'estudi d'Adecco, que també indica que només un 9% dels enquestats canviaria de treball i de sector. El sector més atractiu per a aquells que es plantegen canviar d'activitat a Espanya, l'educatiu.

També et pot interessar

stats