Colomer espera que s'anuncie prompte la prolongació dels ERTO

Considera que s'ha de tindre "sensibilitat" per a un sector tan important per a la Comunitat Valenciana com el turístic.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. en una imatge d'arxiu
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. en una imatge d'arxiu

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat en Les notícies del matí que des de la Generalitat esperen que el govern d'Espanya anuncie prompte la prolongació dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO), tal com reclama la patronal hotelera valenciana, Hosbec. Colomer, que participa aquest divendres a Benidorm en l'assemblea d'Hosbec, considera que s'ha de tindre "sensibilitat" per un sector tan important a la Comunitat Valenciana com el turístic.

L'executiu espanyol ha presentat un pla que destina 4.262 milions d'euros per a incentivar l'arribada de turistes i donar liquiditat a les empreses. No obstant això, Hosbec denuncia que no soluciona el problema de l'extensió dels ERTO ni planteja incentius per a la reactivació del consum intern. El responsable autonòmic de Turisme entén que aquestes ajudes "òbviament són un primer esforç", però afirma que l'ampliació dels ERTO "és necessària". Al seu parer, "el sector ha de tindre flexibilitat i no es pot funcionar per decret perquè d’un dia a altre no es recuperarà la demanda".

D'altra banda, Colomer ha destacat l'esforç dut a terme des de la Generalitat per a ajudar el sector. "Hem esgotat tot el pressupost dirigint tots els recursos al món de l'empresa". També ha recordat que fa dos mesos van traure un decret d'ajuda directa a empreses i pimes. De totes maneres, afirma que "totes les administracions hem de fer més, ja que el turisme és un sector tractor de treballs".

A partir de diumenge s'obrin les fronteres i el secretari autonòmic de Turisme considera que el sector ha fet un esforç amb els protocols per a incorporar la seguretat sanitària al plantejament del model de negoci de cada subsector. "Podem emetre un missatge de confiança als mercats emissors de les mesures que s'estan prenent", ha dit

Pel que fa a la possibilitat d'establir corredors turístics segurs des de les illes Britàniques, Colomer ha indicat que el turista britànic és molt important, ja que representa el 30% dels turistes internacionals. "És pot treballar aquesta hipòtesi, però dependrà del punt de l'epidèmia a la zona emissora i si és factible sobre la base de la seguretat", ha afirmat.

També et pot interessar

stats