El Col·legi de Metges de València advoca per un “confinament total”

En aquests termes s’ha expressat Mercedes Hurtado, presidenta del Col·legi Oficial de Metges de València.

Mercedes Hurtado, presidenta del Col·legi Oficial de Metges de València
Mercedes Hurtado, presidenta del Col·legi Oficial de Metges de València / ICOMV

La presidenta de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València, Mercedes Hurtado, ha afirmat aquest dimecres que “sanitàriament hauria d’haver-hi un confinament total” a la Comunitat Valenciana. Segons el seu punt de vista, la situació de la pandèmia del coronavirus “clama al cel” i hi haurà “una autèntica costera de gener” després de les festes i reunions familiars.

Hurtado s’ha pronunciat d’aquesta manera en una entrevista de la Cadena SER arreplegada per Europa Press a l'endemà de registrar la Comunitat Valenciana 3.590 nous positius de contagis, la xifra més elevada de la pandèmia. A això cal afegir les 70 defuncions notificades aquest dimecres per la Conselleria de Sanitat Universal, que suposa, a més, la màxima xifra de morts des que va començar la pandèmia.

La presidenta del Col·legi de Metges ha advertit que els professionals sanitaris estan “preocupats i saturats” perquè els hospitals i les UCI “tornen a estar plens”. A més, afirma que no pareix que aquesta situació es vaja a frenar, sinó tot el contrari “després de les festes nadalenques i de Cap d’Any”.

Per tot això, Mercedes Hurtado ha expressat estar d’acord amb les declaracions de Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona, en què “sanitàriament hauria d’haver-hi un confinament total”. “Després està la part econòmica, però és que ací hi ha vides en jocs”, ha precisat.

Per últim, la presidenta del Col·legi de Metges ha insistit en el fet que “no s’estan complint les normes”. “Alguna cosa està fallant, a banda que el virus porta la seua marxa i cal detindre'l. L’única forma de fer-ho és amb la vacuna, però amb la vacuna tardarem a veure els resultats”, ha afegit.

El Col·legi de Metges de Castelló també s'hi pronuncia

D’altra banda, el Col·legi de Metges de Castelló també s’ha expressat sobre les últimes dades de l’evolució de la pandèmia. Aquest dimecres ha fet “un crida a la prudència dels ciutadans, que deuen redoblar les mesures de prevenció recomanades per les autoritats sanitàries, evitar les concentracions i reduir al mínim les reunions familiars en les festes de Cap d’Any”. “Mesures que són la millor vacuna per a evitar el risc de contraure la Covid-19”, han assegurat.

També et pot interessar

stats