El Col·legi d'Advocats de València denuncia que la justícia està paralitzada perquè encara es treballa en paper

Lamenten també que no se'ls haja informat sobre què passarà amb els assenyalaments que havien de tindre lloc al maig.

El Col·legi d'Advocats de València denuncia que la justícia està paralitzada perquè encara es treballa en paper
El Col·legi d'Advocats de València denuncia que la justícia està paralitzada perquè encara es treballa en paper

El Col·legi d’Advocats de València qüestiona les mesures aprovades pel govern espanyol per a fer front a la Covid-19 en l’àmbit de la justícia, alhora que denuncien "les desastroses condicions" en què estan treballant.

Segons la degana del Col·legi d’Advocats de València, Auxiliadora Borja, les mesures processals establides pel govern durant l'estat d'alarma "no són suficients" i, com que la justícia no està digitalitzada i encara es treballa en paper, "s'han paralitzat tots els terminis processals i juís excepte els casos amb presos i assistència a detinguts".

"La justícia és la germana pobra de l'administració, no s'ha invertit, i la realitat és que els funcionaris ni tan sols poden fer teletreball", ha dit la representant dels advocats valencians. Borja ha explicat que ja es pateix un mal endèmic que és l'endarreriment general però ara amb la crisi del coronavirus s'ha aguditzat un problema que ve d'abans", ha dit.

Jutjats oberts de l'11 al 31 d'agost

Per a la degana del Col·legi d'Advocats el decret que estableix que de l'11 al 31 d'agost els jutjats estaran funcionant per a donar eixida als processos que s'han ajornat per la crisi sanitària, és una mala mesura que "farà que els operadors judicials estiguen entre tres i quatre mesos a mig gas". Segons Borja, s'haurien d'haver concentrat les vacances de tots ells en un mes en comptes d'habilitar per decret el mes d'agost.

Què passa amb els assenyalaments de maig?

Borja també denuncia que a dia de hui no saben si tindran lloc els assenyalaments del mes de maig i estan a l'espera que se'ls done indicacions. A més, els advocats valencians preveuen un col·lapse de determinades àrees quan acabe l'estat d'alarma per la gran quantitat de processos concursals per empreses que presenten concursos de creditors, accions en matèria social per ERTO, despatxaments, conflictes laborals i, possiblement també, divorcis.

Més mediació i arbitratge

La degana del Col·legi d'Advocats de València advoca per establir mediacions i arbitratges per a millorar la situació de la justícia a la Comunitat Valenciana. Així mateix reivindica la inversió en tecnologia en els jutjats. "Els expedients han de ser electrònics, ens hem d'oblidar del paper, a més d’habilitar més personal, jutges i fiscals, en definitiva més mitjans", perquè siguen possibles més juís i assenyalaments i així desbloquejar la situació.

També et pot interessar

stats