El Col·legi d'Advocats de València demana suport a la mediació i els arbitratges

Es busquen solucions al col·lapse de la justícia previst pels professionals de l'advocacia.

El Col·legi d'Advocats de València demana suport a la mediació i els arbitratges
El Col·legi d'Advocats de València demana suport a la mediació i els arbitratges

Auxiliadora Borja, degana del Col·legi d'Advocats de València, preveu un col·lapse important en els tribunals en tota mena d’assumptes. En el social, per acomiadaments i ERTO; en família, per divorcis, execucions de sentència o rebaixes de pensions; en mercantil, per impagaments; i en hipotecari, per casos d'insolvència.

La mediació i l'arbitratge, les dues principals solucions extrajudicials als conflictes ciutadans, poden ser la millor opció davant del col·lapse que s'espera en l'administració de justícia per la Covid-19. Segons opinen veus expertes, tant el govern estatal com l'autonòmic haurien de fomentar-les i invertir en el seu desenvolupament.

El Col·legi d'Advocats de València va crear el 2008 el Tribunal Arbitral de València, un organisme que quan rep l'encàrrec de resoldre un conflicte designa un àrbitre entre els seus especialistes, n'indica els honoraris i vetla per l'aplicació del reglament en el dictamen d'un laude que compromet els implicats en el litigi.

Pel que fa a la mediació, l'advocada i mediadora Ana Mir, directora tècnica del Centre de Mediació del Col·legi d'Advocats de València, assenyala que es pot trobar una solució en dues o tres sessions.

El Centre de Mediació del Col·legi d'Advocats de València ha tancat 12.300 acords per mediació des de 2012 i ha realitzat 11.000 sessions informatives, a les quals se sumen les que ara mateix, durant el confinament, estan duent a terme mitjançant plataformes en línia.

També et pot interessar

stats