El col·lectiu de treball social demana realitzar tasques de rastreig per a afrontar la nova onada de contagis

El col·lectiu assegura que coneix l'estructura social i els recursos necessaris per a fer efectives les mesures de prevenció.

Un rastrejador contractat per la Conselleria de Sanitat
Un rastrejador contractat per la Conselleria de Sanitat / GVA

El col·lectiu de treballadors i treballadores socials ha demanat realitzar tasques de rastreig i detecció primerenca de la Covid-19. Des del Consell General del Treball Social ressalten el valor d'aquests professionals com a recursos idonis per a aquestes tasques durant la crisi sanitària.

El Consell General del Treball Social ha anunciat que es posa a disposició de la Secretaria d'Estat de Drets Socials i Agenda 2030 perquè s’incloguen els professionals del treball social en els equips de rastrejadors Covid-19 en totes les comunitats autònomes. També han explicat que estan preparats per a realitzar aquestes tasques i que han rebut formació durant les últimes setmanes, quan s'han realitzat xarrades en línia amb la participació de veus expertes.

Els professionals del Treball Social asseguren que la seua tasca és essencial en aquesta crisi ocasionada per la Covid-19, ja que coneixen la població del centre sanitari i els seus problemes de salut prevalents.

Els tècnics superiors sanitaris també es van proposar com a rastrejadors

Els treballadors socials no són l'únic col·lectiu que ha demanat incorporar-se a les funcions de rastreig i gestió de positius per Covid-19. Els tècnics superiors en Documentació i Administració Sanitàries també van fer la petició al Ministeri de Sanitat i a les comunitats autònomes el mes passat. Aquests professionals argumenten que estan formats, habilitats i qualificats per al tractament de la informació clínica i per a la gestió administrativa als centres sanitaris i en la comunicació amb els pacients.

També et pot interessar

stats