El col·lectiu de metges de família critica el tancament de centres de salut

Ho consideren un error "temerari" perquè deixarà sense atenció primària barris sencers.

Consulta d'atenció primària en un centre de salut
Consulta d'atenció primària en un centre de salut / À Punt NTC

Diverses societats de metges de família i pediatres han alertat la Conselleria de Sanitat que tancar centres de salut per a traslladar els professionals a hospitals i hospitals de campanya, és un error “temerari”, ja que deixaria els pacients sense servei de seguiment.

La Societat Valenciana de Medicina Familiar i Comunitària (SOVMFIC) ha emés aquest diumenge un comunicat firmat per diverses societats científiques on assegura que “no qüestionem la necessitat d’habilitar mesures excepcionals però fer-ho a costa de desmantellar l’atenció primària ens sembla temerari i un greu error”.

Amb aquesta mesura, asseguren des de SOVMFIC, es deixarà de donar servei i fer un correcte seguiment dels casos respiatoris lleus i la resta de malalties cròniques que precisen atenció tant en centres de salut com a domicili.

A més, aquests professionals de la sanitat també qüestionen que s'haja posat en marxa des de la conselleria una agenda de seguiment telefònic a la qual poden accedir alguns pacients, mentre "comencen a tancar-se alguns consultoris i es preveu un pla de contingència de tancament de centres de salut que deixarà barris sencers sense l'assistència que l'atenció primària ofereix".

Els representants de medicina de família i pediatria demanen a l'administració que no s'oblide que la majoria de ciutadans "ens necessiten prop, a qualsevol hora, en els seus barris i visitant-los en casa", per la qual cosa cal trobar un equilibri.

La Conselleria de Sanitat Universal també ha posat en marxa la possibilitat de demanar cita prèvia al centre de salut en cas de presentar símptomes compatibles amb la Covid-19. Aquest sistema també estarà disponible pròximament a través d'aplicacions mòbils.

També et pot interessar

stats