El col·lectiu mèdic i d'infermeria, contra el nou protocol del Ministeri de Sanitat

La Generalitat convoca els sindicats per a analitzar les mesures, que obliguen el personal a incorporar-se a la faena set dies després dels símptomes.

Critiquen que suposa un risc elevat de contagi per als professionals i els pacients
Critiquen que suposa un risc elevat de contagi per als professionals i els pacients

El nou protocol davant del coronavirus per al personal sanitari anunciat pel Ministeri de Sanitat la setmana passada ha provocat el rebuig unànime de metges, infermers, farmacèutics, odontòlegs i veterinaris. La Conselleria de Sanitat Universal ha convocat aquest dilluns una reunió amb els sindicats sanitaris per a analitzar les noves pautes.

El nou protocol inclou, entre altres mesures, l’obligació per al personal sanitari contagiat amb el virus d'incorporar-se a la faena set dies després de l'inici dels símptomes, sempre que no es tinga febra. Des de la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) i el Sindicat d'Infermeres (Satse) ho veuen un despropòsit.

El vicesecretari general del CESM, Víctor Pedrer, assegura que el nou protocol d'actuació contradiu completament les indicacions de l'Organització Mundial de la Salut. "La clau està en els portadors asimptomàtics: detectar-los i aïllar-los és vital per a contrarestar l'epidèmia", argumenta.

Els sindicats asseguren que els tests són fonamentals inclús quan no hi ha símptomes i demanen material de protecció en condicions. La secretària de Satse a la Comunitat Valenciana, Mari Luz Gascó, denuncia que moltes mascaretes arriben caducades o en mal estat.

Davant de les crítiques del sector sanitari, la Conselleria que dirigeix Ana Barceló convoca aquest dilluns els sindicats per a analitzar amb ells les mesures que contempla el nou protocol del govern espanyol. Els sanitaris consideren que tenen el reconeixement de la societat, però no el de l'administració.

També et pot interessar

stats