Col·lapsa el sistema habilitat per Justícia per a comunicar soterraments

Els registres civils de sis autonomies, entre elles la Valenciana, asseguren que les morts amb coronavirus superen les anunciades en les dades oficials.

Tanatori de València
Tanatori de València

El recompte de defuncions per coronavirus a Espanya ha creat polèmica les últimes hores. Els registres civils de sis comunitats autònomes, entre les quals hi ha la Comunitat Valenciana, asseguren que els morts pel virus són més que els que s'anuncien en les dades oficials.

El sistema habilitat pel Ministeri de Justícia perquè els registres civils li traslladen la informació sobre les llicències de soterrament que s'estan dispensant durant la pandèmia de coronavirus s'ha col·lapsat i ara es busquen noves fórmules perquè remeten la informació. Fonts del Ministeri confirmen els problemes sorgits després que la direcció general de Seguretat Jurídica i Fe Pública obrira un compte de correu perquè tots els registres del país li remeteren les dades, claus per a conéixer la incidència de la Covid-19.

Les estadístiques del Ministeri de Sanitat, han alertat administracions com la madrilenya, inclouen només les defuncions dels casos positius i deixen fora els morts en residències i domicilis als quals no se'ls havia realitzat la prova. La consellera de Sanitat valenciana, Ana Barceló, ha reconegut que pot haver-hi morts no comptabilitzades.

També et pot interessar

stats