APunt Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Cocentaina realitzarà tests serològics a tots els treballadors de l'Ajuntament

10 min.
tp

L'Ajuntament de Cocentaina, al Comtat, ha decidit realitzar tests serològics per a la detecció del coronavirus a tots els treballadors del consistori, així com als regidors i regidores del municipi, després del positiu d'un agent de la Policia Local.

El consistori ha pres aquesta decisió després d'haver acusat l'agent infectat d'haver amagat informació. L'informe del laboratori privat diu que l’agent es va fer les proves el 28 de juliol, però ho va comunicar als responsables municipals dos dies després. Un fet que, a banda de ser un incompliment del protocol municipal, implica haver posat en risc la resta de treballadors de l'Ajuntament.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha explicat en Les notícies del matí que ja s'han fet tests als 22 policies de la localitat, quinze dels quals han donat negatiu, i la resta està a l'espera de saber-ne els resultats. El servei de policia es va reprendre aquest dimarts amb la mateixa precaució i tranquil·litat que l'alcaldessa ha demanat a les més de 130 persones que treballen a l'Ajuntament.

Sobre la situació actual del municipi, Estepa ha dit que aquest cap de setmana, marcat en l'agenda pel començament de les festes, ha sigut tranquil, i que la Guàrdia Civil no ha fet cap intervenció especial.

A més, sobre la Fira de Tots Sants que se celebra al novembre, l'alcaldessa ha avançat que es descarten tots els actes al carrer perquè no es pot garantir la seguretat sanitària. No obstant això, els espectacles i actes culturals en llocs tancats sí que es poden fer sempre que es complisquen els protocols.

Contingut no disponible