Climent anuncia el disseny d'un pla d'acció per al teixit industrial

Un total de 30 ajuntaments s’han sumat ja a un pla per a impulsar les vendes del comerç de proximitat.

Climent anuncia el disseny d'un pla d'acció per al teixit industrial
Climent anuncia el disseny d'un pla d'acció per al teixit industrial

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha defés davant la Diputació Permanent de les Corts les principals iniciatives preses durant la pandèmia i ha assegurat que el Consell està treballant ja en la reactivació del teixit productiu valencià a partir de la crisi derivada de la Covid-19. Climent ha explicat que l’executiu ja ha començat a parlar amb els diferents sectors per a “conéixer les seues necessitats i perspectives de futur i iniciar la posada en marxa d'un pla d'acció per a tot el teixit industrial”.

El conseller també ha explicat que la Generalitat ha ficat en marxa un pla per a impulsar les vendes del comerç de proximitat, al qual ja s’han adherit 30 ajuntaments. Així mateix, s’ha mostrat optimista en la reactivació econòmica: “Necessitem confiança i esperança”.

Més ERTO en un mes que en 55 anys

Climent també ha explicat que en un any solien rebre unes mil peticions d’ERTO. En l’actualitat, se n’han presentat 54.766, dels que se n'han resolt ja el 85,3%. Així, ha remarcat que només en un mes se n’han resolt tants com en 55 anys.

126.665 sol·licituds d’autònoms

El titular d'Economia també ha explicat que aquesta setmana ha acabat el període de presentació de sol·licituds a les ajudes previstes pel decret dirigit a persones treballadores en règim d’autònom afectades per la Covid-19. La convocatòria ha rebut 126.665 sol·licituds i el conseller ha avançat que els expedients es podran resoldre a partir de mitjan maig.

L’oposició demana més ajudes a l'empresariat

La diputada Ana Maria Cerdán, del grup parlamentari Vox, ha jutjat que el Botànic no ha fet “res” per socórrer les persones empresàries durant l’estat d’alarma. “El pitjor parat sempre és el treballador, tant l’autònom com l’assalariat”, ha dit sobre aquest col·lectiu generador de riquesa. En la mateixa línia, el diputat de Ciutadans Carlos Gracia ha demanat flexibilitat i ajudes urgents per tal d’evitar que els comerços abaixen la persiana. També ha criticat que les ajudes als autònoms no arriben als mutualistes i que únicament cobreixen “una tercera part de les sol·licituds”.

El diputat del PP Felipe Carrasco ha acusat el govern valencià de no fer tot el possible per a reactivar l’economia de les empreses industrials, tenint en compte que, a falta de turisme, serà el principal motor econòmic a curt termini. “Arribarà una relocalització de la indústria europea i la nostra comunitat podria perdre l’oportunitat d’augmentar la seua capacitat productiva”, ha contestat.

També et pot interessar

stats