Climent anuncia ajudes per als treballadors que hagen reduït l’horari per a cuidar algú

El ple del Consell aprovarà divendres un decret llei amb les condicions d’aquesta nova ajuda que sumarà tres milions.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, a les Corts.
El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, a les Corts.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, ha anunciat aquest dijous en les Corts que el ple del Consell aprovarà aquest divendres el Decret llei 3/2020 de 10 d’abril, que inclou les condicions d’una nova ajuda urgent dirigida als treballadors i treballadores que hagen reduït la jornada laboral per a atendre o bé a menors al seu càrrec o a persones majors. L'ajuda serà d'entre 150 i 600 euros en funció de la reducció de jornada per la qual haja optat el treballador i, en conjunt, comptarà amb una partida de tres milions d’euros.

El decret, ha explicat Climent, preveu ajudes urgents a les persones que hagen reduït el 50% o més la jornada per a cuidar un fill o filla, o un major. Les ajudes seran de fins a 600 euros si la reducció està entre el 81% i el 100% de la jornada laboral.

L’oposició valora d’”insuficients” les ajudes per als afectats pels ERTO

Els grups de l’oposició han acostat postures contra les ajudes als expedients de regulació temporal (ERTO). “El decret és insuficient i és una burla als treballadors: 150 euros i es donen per satisfets”, ha valorat la diputada de Vox, Llanos Massó. La diputada de Ciutadans, Ruth Merino, s’ha sumat a les reprovacions i ha manifestat que amb una partida “insuficient”, “la meitat dels treballadors s’hi quedaran fora”.

El popular Rubén Ibáñez, per la seua banda, assegura que el Consell té molta pressa a anunciar les mesures que adopten per a fer front al coronavirus, però molt poca per a posar-les en marxa. “Les bases de conciliació encara ni s’han publicat, eixa és la pressa que té el govern”, ha afegit.

També et pot interessar

stats