Les ciutats de Lleó i Palència, confinades des de demà

Les dos capitals, de 124.000 i de 78.000 habitants, tindran restringida la mobilitat des de demà i durant almenys catorze dies.

Un control policial a les carreteres, durant l'estat d'alarma, en una imatge d'arxiu.
Un control policial a les carreteres, durant l'estat d'alarma, en una imatge d'arxiu.

Lleó i Palència, amb 124.000 habitants i 78.000 habitants, tindran restringida la mobilitat des de demà i durant almenys catorze dies per a complir els criteris marcats pel Ministeri de Sanitat. Així ho ha anunciat aquest dilluns la consellera de Sanitat de Castella i Lleó, Verónica Casado. En la roda de premsa també ha explicat que ja ha parlat amb els alcaldes per a comunicar-los-ho.

Palència fa quasi dues setmanes que està amb mesures restrictives en els aforaments socials, culturals i d'hostaleria que no han doblegat la corba de contagis ni la incidència, amb 536,71 casos per 100.000 en catorze dies aquest dilluns. Això ha portat l'augment del control de la mobilitat, ha detallat la responsable del govern autonòmic. A Lleó hi ha 510,45 casos per 100.000 habitants, cosa ha portat a decidir-ne el confinament.

La taxa de casos de la comunitat és de 374,3 per 100.000 habitants i de moment no sembla que l'altra capital que preocupava, Valladolid, seguirà el mateix camí que Lleó i Palència. A la capital val·lisoletana la incidència de casos els últims catorze dies és de 336,65 per 100.000, ha recordat la consellera de Sanitat.

En aquests moments hi ha set municipis més confinats, amb mesures menys restrictives que Madrid per haver adoptat les mesures abans i tindre menys de 100.000 habitants, entre els quals destaquen Miranda de Ebro, a la província de Burgos, i Medina del Campo, a la de Valladolid.

La consellera ha reconegut que a les localitats més grans està costant més frenar els contagis i ha demanat a les forces de seguretat i les policies locals un major seguiment de les persones confinades i de les aïllades.

També et pot interessar

stats