Ciutadans proposa un pla de xoc per a l’agricultura

El grup parlamentari ha presentat una proposició no de llei a les Corts.

El diputat de Ciutadans Emigdio Tormo
El diputat de Ciutadans Emigdio Tormo / Europa Press

El Grup Parlamentari de Ciutadans a les Corts ha registrat una proposició no de llei en què proposa un pla de xoc urgent per al sector agrari, arran dels danys causats per l’emergència del coronavirus.

Segons ha explicat el portaveu d’Agricultura de Ciutadans, Emigdio Tormo, “el camp valencià està afectat per una greu crisi” i “les pèrdues milionàries obliguen les administracions públiques a prendre mesures extraordinàries i urgents per a evitar la fallida del sector”.

Tormo ha assegurat que entre els sectors més damnificats hi ha l’oví i el caprí, ja que bona part de la producció s’ha quedat sense eixida en tancar-se els establiments d’hoteleria.

El pla de Ciutadans proposa l’exoneració del pagament de la quota dels agricultors autònoms amb negocis afectats, la possibilitat que els qui s’han acollit al cessament d’activitat reactiven el seu negoci amb un any de tarifa plana de 60 euros i l’augment d’ajudes per a la distribució gratuïta de subproductes hortofructícoles.

També demanen que s’agilitzen els pagaments pendents de la PAC de 2019, que es faça una compra massiva de producte lacti i carni per a ús públic i que en les pròximes ajudes es prioritze el sector oví i caprí.

També et pot interessar

stats