Ciutadans proposa crear un bo per a reactivar el consum en bars i restaurants

Toni Cantó anuncia que negociarà aquesta mesura amb el Consell després de reunir-se amb la Federació Empresarial d'Hostaleria de València.

Una terrassa del centre de València
Una terrassa del centre de València / Efe.

L'hostaleria és un dels sectors més afectats per la pandèmia. A la pràctica desaparició temporal del turisme s'han sumat les restriccions en l'activitat i un escenari més que incert a curt termini. En aquest context, el síndic de Ciutadans (Cs) en les Corts, Toni Cantó, ha proposat crear un bo d'hostaleria per a reactivar el consum entre els bars i restaurants de la Comunitat Valenciana, "amb l'objectiu d'injectar diners al sector i evitar el tancament de molts locals".

Després de reunir-se amb la Federació Empresarial d'Hostaleria de València, acompanyat per la portaveu adjunta de Cs en les Corts Ruth Merino i el portaveu de Comerç, Carlos Gracia, Cantó ha explicat que "Cs negociarà amb el Consell la quantitat necessària per a la creació d'aquest bo", que "ha de consistir en una ajuda directa i a fons perdut".

Cantó ha qualificat l'hostaleria de "sector clau" en l'economia valenciana per a la creació de riquesa i ocupació. I ha esgrimit que "Cs ja va aconseguir un fons Covid de 76 milions d'euros per als sectors afectats per la pandèmia, que ha de posar-se en marxa de manera urgent".

Per la seua banda, Merino ha afegit que junt amb el bo seria necessari proposar un pla de rescat consensuat amb el sector. Un pla, ha afegit, que incloguera mesures com la reducció o suspensió d'impostos i la flexibilització de préstecs.

També et pot interessar

stats