Ciutadans defén un Consell tripartit amb PSPV i PP

Cantó demana aliances entre les tres formacions també a les diputacions i els ajuntaments per a gestionar la crisi sanitària.

Toni Cantó, aquest dimarts
Toni Cantó, aquest dimarts

El síndic de Ciutadans en les Corts, Toni Cantó, ha oferit aquest dimarts una aliança en el Consell entre el PSPV, el Partit Popular i la formació que ell mateix encapçala. Considera que aquesta aliança afrontaria millor la crisi sanitària i social oberta a la Comunitat Valenciana arran de la pandèmia de coronavirus. “Per què no? Tindríem una majoria molt més àmplia i podríem estar fent polítiques més centrades i bastant més efectives per a eixir d’aquesta”, ha dit.

El líder de Ciutadans a la Comunitat Valenciana s’ha pronunciat així en una roda de premsa telemàtica que ha oferit aquest dimarts. “Tant de bo que el PSPV revisara les aliances i hi accedira”, ha afirmat. Cantó assegura que ell està disposat a sumar i a oferir “tota l’ajuda” de la formació per a constituir aquest govern tripartit la Comunitat Valenciana, diputacions i ajuntaments.

Ja ha reconegut, de fet, que ha mantingut contactes informals amb els socialistes per a pactar en l’Ajuntament i la Diputació d’Alacant. Aclareix, però, que ara no és moment de trencar governs, per la qual cosa aposta per ampliar les aliances.

ERTO al Botànic

El síndic de Ciutadans també proposa aplicar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) al Botànic mateix, en una situació com l’actual, marcada per la crisi del coronavirus. En concret, demana tornar “com a mínim” al nombre de conselleries que hi havia en 2015. Això implica passar de les 12 actuals a 8, i també reduir de 29 a 20 les secretaries autonòmiques i de 83 a 50 les direccions generals. Cantó demana al govern valencià que assumisca “els mateixos sacrificis que estan assumint els valencians i les empreses valencianes” i que s’abaixe el sou, igual que ja han fet els diputats de les Corts.

També et pot interessar

stats