Cinquanta dies d'estat d'alarma

Hi arribem amb la vista posada en l'eixida gradual del confinament.

Ahir va ser el primer dia que les persones majors van poder eixir al carrer des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma
Ahir va ser el primer dia que les persones majors van poder eixir al carrer des de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma

Comença el cinquanté dia de l'estat d'alarma, que va entrar en vigor el dissabte 14 de març i que s'ha ampliat ja tres vegades i, previsiblement es prorrogarà una quarta dimecres vinent.

Arribem a aquest punt del confinament amb la vista posada en l'eixida gradual, que va començar la setmana passada amb la possibilitat d'eixir de casa per als xiquets i xiquetes i continua aquesta setmana amb la possibilitat de xafar al carrer per a fer esport o passejar per a totes les persones, però per franges horàries segons l'edat.

Ens situem així en la fase zero cap a l'alçament del confinament que ens ha de dur fins a l'anomenada "nova normalitat".

Fins ara, a la Comunitat Valenciana s'han produït més de 1.000 morts i s'han detectat més de 12.000 casos positius d'infecció per coronavirus en total. La xifra positiva és que ja han sigut donades d'alta més de 7.000 persones. A tot Espanya, les xifres superen les 25.000 morts, els 216.000 contagis i les 117.000 altes.

A tot el món, aquesta pandèmia ha deixat ja més de 239.000 morts, 36 milions de casos positius i més d'un milió de persones curades, segons la Universitat Johns Hopkins.

Ací es pot consultar la cronologia de la pandèmia entre el 25 de febrer i el 24 d'abril.

També et pot interessar

stats