Cinc municipis dels Serrans prohibeixen el bany al Túria aquest estiu

Es podrà gaudir de les àrees recreatives de vora riu, encara que amb aforament limitat.

Una de les zones de bany de Xestalgar que sol atraure centenars de banyistes en estiu
Una de les zones de bany de Xestalgar que sol atraure centenars de banyistes en estiu / Mancomunitat de la Serrania

Fins a cinc municipis dels Serrans han prohibit el bany als rius o corrents d’aigua dolça aquest estiu com a mesura preventiva per a evitar contagis de coronavirus. És el cas de Bugarra, Xelva, Xestalgar, Sot de Xera i Toixa, on es podrà fruir de les àrees recreatives de la vora del Túria i els afluents, però “amb un aforament que cadascun dels òrgans gestors de cada municipi definirà", segons han acordat els municipis afectats en una reunió.

L’Agència Valenciana de Turisme informarà d’aquestes restriccions a través del web. Els representants d’aquests municipis han recordat que els Serrans "disposen de senderes i altres zones, amb gran atractiu mediambiental que també mereixen ser visitades".

D'altra banda, els representants dels Serrans han recordat que, en les normes fixades en les diferents fases de desescalada es permeten les reunions amb un nombre limitat d’assistents, però no es preveu l'ús d'espais públics per a menjar en grup, excepte a les terrasses o a l'interior dels bars. Per aquesta raó, es prohibeix aprofitar aquests espais naturals per a aquestes activitats.

Aquestes dels Serrans són algunes de les decisions que comencen a adoptar els municipis d’interior que tenen zones de bany molt concorregudes durant l’estiu. No obstant això, uns altres pobles estudien implantar mesures, com prendre la temperatura, per a permetre el bany als rius.

També et pot interessar

stats