Cinc municipis alcen restriccions per la bona evolució dels contagis

Alzira, Altura, Banyeres de Mariola, Canals i Onil suprimeixen mesures locals restrictives

Imatge del centre d'Alzira
Imatge del centre d'Alzira / Europa Press.

Els ajuntaments d'Alzira, Altura, Banyeres de Mariola, Canals i Onil han suprimit les mesures locals restrictives que havien aplicat per a frenar l'avanç de la pandèmia del coronavirus.

Així ho han indicat els consistoris en les seues xarxes socials. En concret, a Alzira es reobriran parcs, jardins i zones de joc, instal·lacions esportives, la biblioteca i els tallers de la Casa de la Cultura. Es permetran activitats culturals i es podrà acudir a dependències municipals amb cita prèvia.

En el cas d'Altura, es reprendran les activitats extraescolars i esportives i es reobriran les zones de joc, el centre de jubilats i la Unitat de Respir.

També Canals com Onil han suprimit algunes de les mesures que van adoptar al novembre. En el cas d'Onil, es reobrin les instal·lacions municipals, però el consistori demana "reduir al màxim les trobades socials" i recomana a la població de risc i major de 65 anys que "evite la mobilitat".

Canals, per la seua part, mantindrà tancats parcs infantils, jardins i zones d'oci, així com les instal·lacions esportives, però començarà a reprendre les activitats culturals.

Mentrestant, a Banyeres de Mariola es reprendran a partir del dijous les activitats formatives i culturals davant el descens de contagis. El consistori ha assenyalat que aquesta eliminació "no ha de suposar una relaxació de la responsabilitat". "Hem de continuar alerta aquestes setmanes per a poder gaudir d'un Nadal sense casos actius", han agregat.

Millora dels indicadors

Els positius a Alzira van descendint progressivament des d'aconseguir un màxim de 183 casos actius a mitjan novembre. Actualment, hi ha 97 positius detectats en les últimes dues setmanes, amb el que la incidència acumulada se situa en 218,70 casos per cada 100.000 habitants.

En el cas d'Altura, el municipi ha anat sumant casos i s'han registrat diversos brots. Un d'ells va afectar fins i tot l'alcaldessa, Rocío Ibáñez. En l'actualitat, no hi ha casos actius en aquesta localitat de l'Alt Palància.

Banyeres de Mariola ha sigut un dels municipis de la Comunitat Valenciana més afectats durant aquesta segona onada. Amb una població de 7.068 habitants, ha tingut 313 casos, i va arribar a sumar quasi 100 casos en tot just una setmana a mitjan novembre. En aquests moments, hi ha 21 casos actius i la incidència acumulada en 14 dies és de 297,11 casos per cada 100.000 habitants.

Canals manté una incidència acumulada similar a la de Banyeres, amb 272,34 casos per cada 100.000 habitants. En aquests moments hi ha 37 contagis actius, una dada que s'ha mantingut en xifres similars en les últimes dues setmanes.

A Onil, d'altra banda, els casos actius s'han reduït a la meitat aquesta setmana, i n'hi ha 26 després d'ascendir a 52 fa set dies. La incidència acumulada en 14 dies arriba a 346,34 casos per cada 100.000 habitants.

També et pot interessar

stats