Cinc departaments de salut valencians van retirar mascaretes no homologades

En tots els casos s’han fet proves PCR als professionals que en van fer ús.

VÍDEO | Cinc departaments de salut valencians van retirar mascaretes no homologades

Cinc departament de saluts valencians han fet ús de les mascaretes no homologades que el Ministeri de Sanitat ha ordenat retirar. Els afectats són l’Hospital General d’Alacant, el de Sant Joan d’Alacant, el d’Oriola, l’Hospital Clínic-la Malva-rosa i l’Hospital Peset Alexandre a València, segons ha confirmat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en roda de premsa.

El divendres passat 17 d’abril el ministeri va donar a les comunitats autònomes l’orde de retirar les mascaretes perquè les considerava defectuoses. Un material de protecció del que han fet ús majoritàriament els sanitaris i que, segons ha denunciat el Consell d’Infermeria, s’ha utilitzat des del 9 d’abril.

Barceló ha explicat que s’han realitzat proves PCR a tots els professionals que en van fer ús per a detectar possibles contagis. S'està a l’espera dels resultats.

L’elevat contagi de sanitaris per la Covid-19 ha generat controvèrsia entre els professionals de la salut d’Espanya. Al conjunt de l'Estat els 29.467 casos de personal sanitari representen el 15,67% del total de contagis. Una enquesta entre personal d’infermeria estima que 70.000 infermeres haurien tingut símptomes compatibles amb la Covid-19.

També et pot interessar

stats