La CEV xifra en 5.400 milions l'impacte de la crisi sanitària en l'economia valenciana

La patronal valenciana proposa set eixos estratègics per a la recuperació econòmica.

El president de la CEV, Salvador Navarro

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana ha xifrat en 5.400 milions d'euros l'impacte de la crisi del coronavirus en l'economia valenciana, fet que suposa una caiguda del 5,4% en aquests dos mesos de confinament.

El president de la CEV, Salvador Navarro, ha defés la “necessitat de compatibilitzar la qüestió sanitària i la qüestió econòmica” i “començar a conviure” amb la Covid-19 mentre no existisca una vacuna. Segons ha advertit, “si això s'allarga es convertirà en una gran crisi econòmica”.

Navarro ha presentat el document “Millorar la competitivitat per a afavorir la recuperació. Propostes de la CEV a partir de la Covid-19”, que inclou les propostes de les 18 comissions de treball de la CEV per a donar resposta a la crisi sanitària. L'informe ha comptat amb la contribució de 700 empresaris de tots els sectors i ja ha sigut traslladat a la Generalitat.

El president de la patronal ha assegurat que és el moment de posar el focus en l'economia perquè puga recuperar-se a ple rendiment, i ha destacat la importància d'acords al Congrés i a la Comunitat Valenciana.

Així mateix, s'ha referit a la importància que té per a la Comunitat Valenciana passar íntegrament a la fase 1, una decisió que es coneixerà en les pròximes hores.

També et pot interessar