La CEV reclama al govern espanyol que resolga el desavantatge autonòmic per l'infrafinançament

Salvador Navarro adverteix que aquesta mancança i el fort pes del turisme poden complicar l’eixida de la crisi de la Comunitat Valenciana.

Salvador Navarro, hui, durant la intervenció a la cimera de la CEOE

La Comunitat Valenciana no és la més afectada en l'àmbit autonòmic en aquesta pandèmia, però sí que pot ser una de les que més patisca per a aconseguir la recuperació econòmica. El president de la patronal valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha defensat en l'ultima sessió de la cimera organitzada per la CEOE, “Empreses espanyoles liderant el futur”, que el govern espanyol ha de resoldre el problema de l'infrafinançament valencià. I no sols perquè, com ha dit, "els valencians i les valencianes ens sentim ciutadans de segona", sinó perquè aquesta situació complica la recuperació econòmica.

Navarro ha defensat que encara que la Comunitat Valenciana no és la més afectada per la pandèmia sí que pot estar entre les que més patiran les conseqüències econòmiques atés que el turisme hi té molt de pes: suposa un 14,6% del PIB i el 15,1% dels llocs de treball.

El president dels empresaris valencians també ha volgut llançar un missatge general d'optimisme. I ha dit que, en qualsevol cas, aquesta crisi també és una oportunitat. Navarro ha recordat que la CEV va presentar algunes peticions per a la recuperació i ha mencionat, entre d'altres, el foment del diàleg social per a arribar a acords abans de tancar un pla de recuperació, el manteniment dels expedients de regulació temporal d'ocupació, els ERTO, mentre calga o eliminar l'excés de regulació i la burocràcia.

També et pot interessar

stats