La CEV rebutja que les empreses assumisquen el cost de permisos retribuïts o baixes per a progenitors amb fills en quarantena

La patronal valenciana i els sindicats majoritaris demanen una pròrroga dels ERTO.

La CEV rebutja que les empreses assumisquen el cost de permisos retribuïts o baixes per a progenitors amb fills en quarantena
La CEV rebutja que les empreses assumisquen el cost de permisos retribuïts o baixes per a progenitors amb fills en quarantena

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha alertat aquest divendres que les empreses, moltes de les quals estan afectades per la crisi derivada de la Covid-19, "no poden assumir" el cost econòmic de baixes o permisos retribuïts per a aquells progenitors que hagen de quedar-se a cuidar de fills en quarantena.

El secretari general d'UGT PV, Ismael Sáez, coincideix amb el líder de la patronal. Al seu parer, per a les empreses seria "inassumible" haver de fer-se càrrec d'aquest cost tenint en compte la "difícil" situació en la qual es troben moltes d'aquestes a conseqüència de la pandèmia.

El líder sindical ha defés que l'única solució possible és que el cost que els pares i mares hagen de quedar-se a casa per a tindre cura dels fills en quarantena siga a càrrec dels pressupostos generals de l'Estat.

Quant al secretari general de CCOO PV, Arturo León, ha subratllat la necessitat d'un esquema de protecció per als casos en els quals els fills donen positiu o puguen ser sospitosos i s'hagen de quedar en quarantena i que la fórmula ha de buscar "un equilibri raonable".

En tot cas, León ha assegurat que les directrius actuals de la Direcció General de Treball permeten moltes possibilitats que van des del teletreball, al permís retribuït recuperable, el permís no retribuït, etc.

Unànime suport a l'extensió dels ERTO

Tant la patronal com els sindicats majoritaris han insistit en la necessitat que es prorroguen els ERTO. Per a la CEV, aquests haurien d'estendre's “com a mínim fins a la primavera” per a poder salvar les empreses.

El secretari general de CCOO PV, Arturo León, espera que es puga negociar abans del 30 de setembre, data en la qual conclouen els ERTO vigents i afirma que no és necessari posar data de finalització, sinó que la comissió de seguiment hauria de prendre decisions en funció de l'evolució de la pandèmia.

En aquesta línia, el secretari general d'UGT PV, Ismael Sáez, ha assenyalat que hi ha sectors que necessiten ERTO que lleven costos fixos a les empreses.

També et pot interessar