La CEV exigeix modificar l’obligatorietat de 14 dies de quarantena per als viatgers internacionals

La patronal valenciana alerta que la nova norma perjudicarà l’activitat industrial, el turisme o la venda de vivendes a estrangers.

Salvador Navarro, president de la CEV
Salvador Navarro, president de la CEV / Twitter (@CEV_CV)
13 de maig 2020 - 14:37

Els empresaris valencians han criticat la nova orde del govern espanyol que preveu una quarantena de 14 dies per als viatgers internacionals que arriben a Espanya a partir del 15 de maig. Així, la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) ha reclamat una modificació de la norma per a evitar un major dany a l’economia.

La patronal ha explicat que l’orde “afig noves traves a l’activitat industrial en obligar a guardar quarantena als professionals de les empreses que compren maquinària especialitzada en tercers països i han de desplaçar-se per al muntatge i labors de manteniment”.

Així mateix, la CEV assegura que la mesura també perjudica les empreses amb centres de treball en altres països i els treballadors de les quals que hagen de desplaçar-se fins a aquestes instal·lacions, ja que estaran obligats a guardar quarantena a la tornada. Els empresaris també estan convençuts que la norma evitarà la formalització de compres de immobles per part de ciutadans estrangers. També creuen que el turisme es veurà clarament perjudicat per l’obligació de fer 14 dies de quarantena.

La CEV insisteix en la necessitat de donar seguretat jurídica a les empreses. “Una orde com aquesta complica la recuperació del turisme, la indústria o la promoció. Les empreses no poden prendre decisions ni planificar actuacions si les regles canvien d’un dia per a un altre”, ha assegurat el president de la CEV, Salvador Navarro.

També et pot interessar

stats