La CEOE accepta finalment l'oferta del govern d'ampliar els ERTO fins al 31 de maig

La patronal pretenia que la mesura s'allargara com a mínim fins al mes de juny però al final ha acceptat la proposta oficial.

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, aquest dimarts
El president de la CEOE, Antonio Garamendi, aquest dimarts / Efe

El comité executiu de la CEOE, reunit a primera hora d'aquest dimarts, ha aprovat per unanimitat la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins al 31 de maig oferida pel govern. Per tant, el camí a un nou acord social per a estendre aquest instrument queda lliure. La CEOE pretenia inicialment que els ERTO s'allargaren com a mínim fins al mes de juny. Al final, ha acceptat la proposta de l'executiu.

L'última proposta del govern planteja la pròrroga de tots els ERTO sense necessitat de noves autoritzacions administratives, la qual cosa estalviarà costos de gestió i burocràtics. A més, els treballadors afectats per ERTO continuaran tenint accés a la prestació sense període de carència, no els computarà el període consumit fins a gener de 2022 i la prestació equivaldrà al 70% de la base reguladora. Segons les últimes dades de la Seguretat Social, a tancament de desembre estaven en ERTO més de 755.610 treballadors, encara que en el pic alt de la pandèmia els treballadors protegits van arribar a ser més de 3,4 milions.

"Els òrgans de govern de CEOE, reunits aquest dimarts amb caràcter ordinari, han decidit per unanimitat aprovar el document sobre la pròrroga dels expedients temporals de regulació d'ocupació (ERTO) fins al pròxim 31 de maig", apunta el comunicat remés per la patronal, que també ha donat el seu suport a la petició d'ATA de donar protecció i ajuda als autònoms que s'estan veient afectats per les limitacions d'aforament i activitat per orde administrativa.

L'executiva de CCOO està analitzant també a aquesta hora l'última proposta del govern per a prorrogar els ERTO, encara que el sindicat ja s'ha mostrat a favor de donar continuïtat a aquesta eina. UGT, per part seua, ja va informar la seua executiva la setmana passada del contingut de la proposta del govern i Cepime, que es preveu que seguisca els passos de CEOE, ha convocat a la seua executiva per a aquesta mateixa vesprada.

D'aquesta forma, govern i agents socials tornaran a segellar per acord un'anime una nova pròrroga dels ERTO que mantindrà en termes molt similars la regulació actual, vigent fins al 31 de gener.

També et pot interessar

stats