Els centres de secundària demanen que es retarde l’inici de curs per garantir una tornada més segura

Exigeixen que es facen proves PCR al professorat i a l'alumnat i que s'incremente la flota d'autobusos escolars.

Els centres de secundària demanen que es retarde l’inici de curs per garantir una tornada més segura
Els centres de secundària demanen que es retarde l’inici de curs per garantir una tornada més segura

Quan falten dues setmanes perquè comence el curs escolar, la tornada a escola està causant incertesa en la comunitat educativa davant dels rebrots de coronavirus. Per això, els equips directius dels centres de secundària demanen que l'inici es retarde al 10 de setembre, per a millorar els protocols i tindre així una tornada a classe més segura.

En declaracions a la ràdio d’À Punt, el president de l’Associació de Directors de Secundària, Toni González, ha demanat que es facen proves PCR al professorat i a l'alumnat, i que s'incremente la flota d'autobusos escolars per a no ocupar tots els seients. També considera necessari vincular els instituts amb els hospitals i no amb els centres de salut, com està previst, i millorar els protocols de neteja. Els directors de secundària han demanat una reunió amb la Conselleria d’Educació la pròxima setmana per a traslladar aquestes demandes.

La tornada a les classes amb les màximes garanties de seguretat centra el debat entre l'executiu espanyol i les comunitats autònomes aquesta setmana. L'executiu central defensa la presència com a principi general i la Generalitat es mostra disposada a adoptar millores en el protocol ja establides per la Conselleria d'Educació. De fet, els acords i les mesures que puguen sorgir de manera conjunta es tractaran en una reunió interdepartamental aquest dijous 27 d'agost, convocada pels ministeris d'Educació i Sanitat amb els responsables autonòmics d'aquestes àrees. La Conselleria ha anunciat que el Fòrum Educatiu Valencià es reunirà aquest divendres "per a establir pautes que garantisquen les mesures de seguretat i higiene en la tornada a classe".

Per la seua banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit en una declaració institucional que “les portes dels col·legis han d'obrir-se” amb la certesa que s'han gestionat bé els recursos perquè “no hi ha cap altre full de ruta” i de l'inici del curs amb normalitat depén "el bon funcionament de la societat, l'educació dels fills i el futur de milions de xiquets".

També et pot interessar

stats