Els centres de salut, saturats per falta de contractació de personal durant l'estiu

La falta de personal mèdic s'agreujarà en els pròxims anys, ja que a Espanya el 45% del personal mèdic és major de 60 anys.

Consulta telefònica a un centre de salut
Consulta telefònica a un centre de salut / À Punt NTC

Els centres de salut estan saturats aquest estiu. Part del personal sanitari està de vacances i el que treballa ha de fer front a la pressió assistencial a la qual s'afegeixen les tasques de rastreig i detecció de nous contagis.

A més, el sistema d'assistència sanitària també es ressent per l'augment de la població a les localitats turístiques, que en alguns municipis com ara Dénia es multiplica per deu als mesos d'estiu. L'alcalde de la localitat, Vicent Grimalt, lamenta la falta d'assistència sanitària durant aquests mesos.

La situació més complicada està a la ciutat de València i l'àrea metropolitana, que concentra quasi la meitat dels nous positius diagnosticats de coronavirus, un 48%. Així, els problemes històrics de reforç per l'estiu de l'atenció primària que enguany es veuen agreujats pels casos de Covid-19.

Des del Col·legi de Metges de València denuncien la situació actual que pateix l'atenció primària a causa dels rebrots de coronavirus i demanen més mitjans per a poder oferir un servei millor. El vicesecretari del Col·legi de Metges de València, Antonio Monrabal, ha explicat que amb el mateix personal que tot l'any han d’atendre una major població, enmig d'una situació epidèmica que fa que la gent vaja més al metge. Monrabal assegura que els reforços no s'han pogut fer perquè "no hi ha personal mèdic ni d'infermeria".

Tanmateix, Monrabal adverteix que la falta de personal mèdic és un problema que s'agreujarà en els pròxims anys, ja que estem davant d'una plantilla envellida: "A Espanya el 45% del personal mèdic és major de 60 anys", ha explicat.

A la Comunitat Valenciana els casos confirmats de coronavirus s'han multiplicat per quinze des del juny. Segons les últimes de dades de la Conselleria de Sanitat s'han diagnosticat 485 nous contagis, 127 més que aquest dijous i 448 més que fa un mes. En total, ja són 16.791 les persones contagiades per coronavirus al nostre territori i n’han mort 1.486.

També et pot interessar

stats