Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Els centres educatius treballaran els caps de semana, i a l’agost si és necessari, per a poder obrir al setembre

14 min.

Aquest dilluns finalitza el termini que ha donat la Conselleria d'Educació als centres per a exposar els plans d'adequació de les instal·lacions de cara al pròxim curs escolar. Molts interrogants han sorgit sobre la represa de les classes presencials a partir del curs que ve, com ara si finalment serà possible el començament de les classes en condicions de seguretat i que els centres puguen adaptar-se a la nova realitat.

Joaquina Barba, presidenta de l'Associació de Directors i Directores d'Infantil i Primària del País Valencià (Adip-PV), ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí que els centres estan fent tots els possibles per a estar preparats quan s’inicie el curs. “Si cal anar dissabtes i diumenges i al mes d’agost hi anirem perquè tot estiga preparat al setembre; el nostre desig més gran és que les escoles es puguen omplir”, ha assegurat.

El que no pot garantir és que les condicions al setembre siguen les idònies per a tornar a escola, ja que això depén de com evolucione la pandèmia. De moment, Conselleria ha donat una sèrie de pautes comunes a tots els col·legis, i ara els centres són els que han de traslladar a l'administració les particularitats de cada cas.

Joaquina Barba ha indicat que, en cas que una escola no tinga suficient espai es considera l’ús d’altres instal·lacions municipals per a garantir la seguretat. En aquest sentit, l’administració preveu la concessió d’ajudes als ajuntaments per a habilitar aquests espais municipals per a l’alumnat.

Preparats per a un nou confinament

Sobre si els centres educatius estan preparats per a fer front a un nou confinament, Joaquina Barba assegura que sí, que s’està fent una “revisió profunda” de com s’ha treballat durant l’estat d’alarma. També s’està actualitzant el material curricular telemàtic en col·laboració amb les editorials; i el professorat també s’està formant i actualitzant els coneixements telemàtics. L’aïllament serà el protocol que se seguirà en cas que es detecte algun cas de Covid-19.

Contingut no disponible
stats