Els centres educatius podran obrir per a treballs de desinfecció i administratius

Caldrà garantir les mesures d’higiene i seguretat entre la plantilla.

Una aula buida en una imatge d'arxiu
Una aula buida en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els centres educatius dels territoris que dilluns entren en la fase 1 de la desescalada podran obrir les portes per a realitzar treballs de desinfecció, condicionament i tasques de caràcter administratiu, sempre i quan es garantisca la distància física de dos metres entre treballadors.

Així es recull en l'orde del Ministeri de Sanitat que el BOE ha publicat aquest dissabte i que estableix les condicions de flexibilització de determinades restriccions imposades per l’estat d’alarma durant aquesta nova etapa cap a la normalitat.

Serà responsabilitat dels directors i directores dels centres educatius determinar el personal docent i auxiliar necessari per a desenvolupar aquests treballs, així com vetlar perquè s'adopten les mesures de neteja i desinfecció adequades a les característiques i intensitat d'ús dels centres.

Es prestarà especial atenció a les zones d'ús comú i a les superfícies de contacte més freqüent, com poms de portes, taules, mobles o telèfons. Els banys hauran de desinfectar-se com a mínim sis vegades al dia, amb dilucions de lleixiu o desinfectants que es troben al mercat.

L'orde també detalla que la circulació de persones i la distribució d'espais s'haurà de modificar sempre que calga, per tal de garantir les distàncies de seguretat interpersonal. Els espais d'atenció al públic hauran d'incorporar sistemes de separació entre els treballadors i els usuaris i, a més, les instal·lacions hauran de disposar de papereres, si és possible amb tapa i pedal, que s'hauran de buidar una vegada al dia.

Segons indica l'orde, seran els centres educatius els qui hauran de proveir els treballadors i treballadores del material de protecció necessari perquè realitzen les seues funcions.

També et pot interessar

stats