Els centres educatius hauran de garantir una distància d'almenys un metre i mig entre l'alumnat

El Ministeri d'Educació i les comunitats autònomes treballen per a definir les recomanacions per a adaptar-se a diferents situacions possibles.

Alumnes de 2n de batxillerat d'un col·legi de Madrid, amb mascaretes i separades en classe dilluns passat
Alumnes de 2n de batxillerat d'un col·legi de Madrid, amb mascaretes i separades en classe dilluns passat / Jesús Hellín (Europa Press)

Els centres educatius hauran de garantir que l'estudiantat mantinga una distància d'almenys 1,5 metres, així com evitar aglomeracions, tal com recull el reial decret llei que regula la ‘nova normalitat’, aprovat pel Consell de Ministres i publicat aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

L'article 9, dedicat als centres docents, assenyala que “haurà d'assegurar-se l'adopció de les mesures organitzatives que resulten necessàries per a evitar aglomeracions i garantir que es mantinga una distància de seguretat d'almenys, 1,5 metres”. Quan no siga possible mantindre aquesta distància de seguretat, s'observaran les mesures d'higiene adequades per a previndre els riscos de contagi.

A més, s'estableix que les administracions educatives hauran d'assegurar el compliment pels titulars dels centres docents, públics o privats, de les normes de desinfecció, prevenció i condicionament dels centres.

Celaá planeja grups reduïts d’alumnes fins a 10 anys sense guardar distàncies

Celaá planeja grups reduïts d’alumnes fins a 10 anys sense guardar distàncies

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha assegurat que el curs que ve els alumnes fins a 10 anys poden estar en xicotets grups, “a manera de família o convivents”, i no haurien de guardar la distància mínima d’un metre i mig de seguretat.

Celaá ha explicat que el curs 2020-2021 “sí que serà presencial” i que l’última evidència científica no situa els xiquets com a vectors importants de la transmissió del coronavirus. Per això es podria concebre que fins als 10 anys es configuraren grups i “en aquest mòdul poden moure’s amb tranquil·litat, sense necessitat de guardar la distància d’1,5 metres”.

Reunió per a tancar les recomanacions als centres educatius

El Ministeri d'Educació i Formació Professional i les comunitats autònomes treballen conjuntament per a definir les recomanacions que traslladaran als centres educatius per a adaptar-se als possibles escenaris que plantege l’evolució de la pandèmia. Dijous la ministra d'Educació, Isabel Celaá, i els representants de les comunitats autònomes es tornaran a reunir en la Conferència Sectorial d'Educació per a acordar aquestes recomanacions.

En l'esborrany amb les orientacions per a la preparació de plans de contingència per al curs 2020-2021, ja es contemplava la necessitat de mantindre la distància de seguretat amb limitació d'aforament en aules i altres espais com ara patis i zones comunes. A més, es recomana crear protocols de mobilitat per a l'accés i l'eixida dels centres, i adequar els horaris “per a complir les condicions sanitàries establides” amb l'“establiment de torns” entre els estudiants.

També et pot interessar

stats