Aquest contingut ja no està disponible per veure.

Els centres comercials recuperen pràcticament tot el personal afectat per un ERTO

14 min.

La Comunitat Valenciana ha entrat aquest dilluns en la fase 2 de la desescalada, i entre altres mesures, es permet l'obertura de les gran superfícies comercials sense límit d’espai, però amb un aforament del 30% en les zones comunes i del 40% a l'interior els establiments, envoltats de forts protocols de seguretat i higiene.

Segons ha explicat en Les notícies del matí el portaveu de l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged), Joaquín Cerveró, les superfícies comercials obrin amb molta il·lusió i s’espera que hi haja afluència i bona resposta de la clientela. Cerveró ha assegurat que els centres comercials han recuperat pràcticament el 100% del personal afectat per un ERTO i que es calcula una caiguda de la facturació del 13% respecte de l’any anterior per aquest temps d’inactivitat.

Entre les mesures incloses en aquestes superfícies destaca el control de l’aforament, gel desinfectant en tots els accessos amb personal que assessore sobre com actuar, reforç de la neteja, especialment als espais on pot haver-hi contaminació creuada, com ara banys, ascensors o escales mecàniques; ampliar la distància entre provadors, amb sistemes de desinfecció de la roba, i mampares on no es puga garantir la distància de seguretat.

La venda en línia, la gran guanyadora

En aquest temps en què les grans superfícies comercials han estat inactives, la gran guanyadora ha sigut la venda en línia, segons ha assenyalat Cerveró. Així, ha explicat que en algunes categories s’ha multiplicat la venda per 4 o per 5. En aquest sentit, creu que la tendència de creixement continuarà, a pesar que serà en proporció menor, i que es tendirà a compaginar la compra física amb la compra que es fa per Internet.

Contingut no disponible
stats