Centenars de MIR es manifesten per a exigir millores laborals

La Conselleria de Sanitat es reunirà per a obrir una taula de diàleg amb el col·lectiu.

Centenars de MIR es manifesten davant del Palau de la Generalitat

Centenars de metges i metgesses interns residents (MIR) s'han manifestat aquest dilluns al centre de València i Alacant. Després de marcar un ultimàtum a la Conselleria de Sanitat, el col·lectiu està diversos dies de vaga indefinida a causa de la problemàtica causada pels espais de descans i per reclamar millores laborals i salarials dels i les més de 2.600 MIR de la Comunitat Valenciana. Concretament, la CESM denuncia el fet que els i les residents hagen de compartir llit en condicions higièniques "deficients", que consideren un focus de contagi de la Covid-19.

Per a mostrar el rebuig als coneguts com a "llits calents", els i les manifestants han portat un llençol blanc. L'organització ha emfatitzat la importància de respectar les mesures de seguretat per evitar contagis durant les manifestacions.

Enrique Cuñat, representant de la Comunitat Valenciana de l'associació MIR Espanya, afirma que tot i que per llei un hospital hauria de poder funcionar sense residents, si aquests no hagueren treballat durant la crisi del coronavirus “hauria caigut tot el sistema”.

Des del sindicat mèdic CESM van denunciar amenaces i coaccions al col·lectiu MIR per part de la Conselleria de Sanitat. En un comunicat, assenyalen que han presentat al jutjat una denúncia a la directora general de Recursos Humans de la Conselleria per “haver dictat instruccions d'atemorir els residents amb conseqüències personals en el cas de sumar-s'hi”.

La conselleria, però, ha negat cap mena de coacció i afirma que està “sempre oberta” al diàleg. El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana es va reunir la setmana passada de manera “informal” amb càrrecs de la Conselleria de Sanitat Universal, entre els quals es trobaven la directora de Recursos Humans i la directora general d'Assistència Sanitària.

El sindicat ha informat que no s'ha arribat a compromisos més enllà de les bones paraules i exigeix una negociació oficial entre la Conselleria de Sanitat i el comité de vaga.

Sanitat obrirà una taula de diàleg amb els MIR

La Conselleria de Sanitat rebrà dijous els representants del comité de vaga del col·lectiu MIR de la Comunitat Valenciana. La seua intenció, segons han afirmat, és detindre una aturada indefinida per a conformar una taula de diàleg que permeta desbloquejar la situació.

No obstant això, a pesar de la “convocatòria formal”, la vaga no cessarà i es mantindrà fins que hi haja un acord, segons ha afirmat Enrique Cuñat.

També et pot interessar

stats