Cent països prohibeixen l'entrada d'espanyols o suspenen les connexions amb Espanya

El govern espanyol insisteix a demanar que s’evite qualsevol viatge no essencial, tot i haver-hi ofertes “molt temptadores”.

Efectius de l'UME desinfecten l'Aeroport del Prat, a Barcelona
Efectius de l'UME desinfecten l'Aeroport del Prat, a Barcelona / Enric Fontcuberta (Efe)

Un total de cent països prohibeixen l'entrada d'espanyols o han suspés les connexions amb Espanya amb motiu de l'epidèmia de coronavirus, segons l'últim balanç del Ministeri d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació. A més, 27 països imposen modalitats de quarantena per als viatgers que hi arriben des de Espanya.

El govern espanyol ha insistit a demanar que s'evite qualsevol viatge que no siga essencial. "Sé que hi ha ofertes molt temptadores, però no viatgen, siguen responsables", ha assegurat la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya.

Els països que prohibeixen l'entrada d'espanyols o han suspés les comunicacions amb Espanya són Albània, Angola, l'Aràbia Saudita, Algèria, l'Argentina, Armènia, Àustria, les Bahames, Bangladesh, Bolívia, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Cambodja, el Camerun, el Canadà, el Txad, Xile, Xipre, Colòmbia, la Costa d'Ivori, Costa Rica, Dinamarca, l'Equador, Egipte, els Emirats Àrabs Units i El Salvador.

També Eslovàquia, Eslovènia, els Estats Units, Estònia, les Filipines, Finlàndia, Geòrgia, Ghana, Grècia, Guatemala, Guinea Equatorial, Haití, Hondures, Hongria, l'Índia, l'Iraq, illes Marshall, illes Salomó, Israel i Jamaica. El Japó prohibeix des d’aquest dimecres l'entrada de no japonesos que hagen estat en els últims 14 dies a Madrid, el País Basc, Navarra o La Rioja.

També et pot interessar

stats