Celaá i les comunitats preparen les mesures sanitàries per a la tornada a l'escola

Estudien la possibilitat d’augmentar la distància entre l’alumnat o reduir la quantitat d’alumnes per aula.

La reducció del nombre d'alumnes és una de les opcions que es baralla implantar el pròxim curs
La reducció del nombre d'alumnes és una de les opcions que es baralla implantar el pròxim curs / Pixabay

Els responsables autonòmics d’Educació es reuneixen aquest dijous amb la ministra de l'àrea, Isabel Celaá, per a abordar quines mesures sanitàries caldrà adoptar el pròxim curs escolar, davant dels diferents escenaris que es poden obrir per l’evolució de la pandèmia. En la trobada es debatran les propostes que les autonomies van suggerir en la reunió de la setmana passada amb el secretari d'Estat d'Educació.

Una de les possibilitats que es planteja és la de la separació de dos metres entre alumnes o reduir el nombre d’alumnes per aula, cosa que obligaria que part de l’alumnat estiguera seguint l’activitat lectiva de manera telemàtica, segons va declarar la ministra.

En la reunió d'aquest dijous, Celaá també tractarà amb els consellers la reobertura dels centres educatius durant la desescalada. Cal assenyalar que, des del passat dilluns, les comunitats que ja estan en la fase 1 poden obrir-los per a desinfectar-los i es permet el treball administratiu en aquests espais.

Posteriorment, quan s’avance a la fase 2, alguns alumnes podran tornar a les aules, voluntàriament, a rebre classes de reforç en xicotets grups. Tant els sindicats docents com les organitzacions estudiantils s'oposen a aquestes classes presencials al juny perquè suposa posar en risc la salut, tant de professors com d’alumnes.

El pla de desescalada del govern espanyol permetrà també en la fase 2 reobrir els centres d'educació especial i els d'educació infantil, on podrà acudir l’alumnat els pares del qual hagen d’incorporar-se al lloc de treball.

També et pot interessar

stats