La CE autoritza l'ús de la vacuna de Moderna

Es tracta de la segona vacuna aprovada en la UE després del fàrmac de Pfizer-BioNtech.

Una dosi de la vacuna desenvolupada per la farmacèutica estatunidenca Moderna
Una dosi de la vacuna desenvolupada per la farmacèutica estatunidenca Moderna / Gary Coronado (EFE)

La Comissió Europea (CE) ha atorgat aquest dimecres una llicència condicional a Moderna per a l'ús de la seua vacuna contra la Covid-19 als països de la Unió, només unes hores després que l'Agència Europea del Medicament (EMA) li haja donat el vistiplau. "Hem autoritzat la vacuna de Moderna, la segona vacuna aprovada a la UE", ha escrit en Twitter la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

Poques hores abans, l'Agència Europea del Medicament (EMA) ha donat aquest dimecres el vistiplau a l'ús de la vacuna contra la Covid-19 desenvolupada per l'estatunidenca Moderna en majors de 18 anys i l'ha considerada bastant segura i eficaç perquè la Comissió Europea li atorgue una llicència d'ús condicional.

D'aquesta forma, el comité de medicaments humans (CHMP) ha conclòs de manera positiva l'avaluació de tot el paquet de dades compartides per Moderna, que incloïa informació sobre el procés de producció, la qualitat, els ingredients, i les dades de l'assaig clínic dut a terme per la farmacèutica.

El suport per l'EMA és el pas previ al fet que la comissió aprove l'autorització de comercialització condicional a Moderna, i convertir així aquesta vacuna en la segona que podrà usar-se als països de la Unió Europea després del fàrmac de Pfizer-BioNtech, autoritzat el 21 de desembre.

També et pot interessar

stats