CCOO demana reforçar la protecció en els centres i revisar el currículum a la baixa

El sindicat advoca per consolidar mesures com la baixada de les ràtios que s'han activat per la pandèmia.

El secretari general de la Confederació Sindical de CCOO PV, Arturo León, i la secretària general de la Federació d'Ensenyament, Xelo Valls
El secretari general de la Confederació Sindical de CCOO PV, Arturo León, i la secretària general de la Federació d'Ensenyament, Xelo Valls / Europa Press

El sindicat CCOO PV ha instat el Consell a reforçar les mesures de protecció i prevenció en els centres educatius davant l'inici d'un curs escolar "especial". En roda de premsa, l'organització sindical ha destacat el compromís del govern valencià per a reduir les ràtios durant aquest curs i la necessitat de valorar la incorporació d'algunes rutines i novetats, obligats per la situació de pandèmia, per a les etapes escolars posteriors a la Covid-19. Entre aquestes ha assenyalat l'esmentada baixada de ràtios, o la necessitat de reforçar la formació digital per als docents i l'alumnat.

Així mateix, ha instat el Ministeri d'Educació a una revisió curricular, ja que, ha precisat, la pandèmia "ha posat en evidència" que els currículum són "excessivament extensos" i els professors de secundària "tenen l'angoixa de no poder acabar el temari", en paraules de la secretària general de la Federació d'Ensenyament, Xelo Valls. En aquesta línia, ha proposat que les circumstàncies que ha deixat la pandèmia "siguen l'eix educatiu" per a "educar de cara al futur" i abordar-lo "amb més èxit".

D'altra banda, l'organització sindical prepara una proposta per a "donar instruments" al professorat sobre com abordar la situació d'assignatures "amb molt de contacte", com és el cas d'educació física.

El sindicat també advoca per negociar amb la Conselleria d'Educació la manera de cobrir de manera urgent les possibles baixes de professorat perquè "previsiblement hi haurà més baixes del que és habitual i això requereix més agilitat en la cobertura".

També et pot interessar

stats