CCOO adverteix a la Generalitat que no signarà cap acord si no hi ha polítiques concretes per a l’avanç social

Denuncia l’incompliment del Consell en mesures com l’abonament de les ajudes dels ERTO i no assisteix a la constitució de la taula d’economia.

Arturo León en 'Les notícies del matí'
Arturo León en 'Les notícies del matí'

CCOO-PV ha decidit no participar en la taula d'economia que es constitueix aquest divendres “pels incompliments” del Consell amb el diàleg social en diferents àmbits. Segons els sindicats, entre aquests hi ha l'abonament de les ajudes dels ERTO, els terminis de reducció de jornada, la creació de l'Observatori del Treball Decent i la subrogació del personal d'empreses que presten els seus serveis a les administracions valencianes.

El sindicat considera “inadmissible” que el president de la Generalitat, Ximo Puig, haja signat amb la CEV un acord sobre l'agilització de tràmits administratius per ser una matèria inclosa en la taula de polítiques públiques. Creu que la Generalitat ha establit una relació asimètrica, amb preferència per la patronal, i adverteix que no signarà cap acord si eixa actitud continua i no hi ha polítiques concretes per a l’avanç social.

Així ho ha assenyalat en una entrevista en Les notícies del matí Arturo León, secretari general de CCOO-PV. “Només tenim interés en representar els interessos dels treballadors i treballadores; si l’acord social serveix per a avançar, estarem al costat”, ha assegurat. El sindicat també ha discrepat sobre la “manca de voluntat de diàleg” amb els professionals del sector sanitari.

Oltra: "Hem de tornar a la normalitat amb CCOO"

La vicepresidenta primera de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat que CCOO és un agent econòmic i social molt valorat pel Consell. Així, ha insistit en la necessitat de propiciar un acostament: "Hem de tornar a les relacions normals".

Es demana un pla de desescalada que tinga uns plantejaments clars, així com el diàleg amb els treballadors i treballadores del sector, que ja han mostrat el desacord amb el fet d’obrir els centres de salut per les vesprades a l’estiu. En aquest sentit, León és clar: “Cal normalitzar la situació, perquè hi ha malalts crònics que han hagut de parar els tractaments per la pandèmia”.

També et pot interessar

stats