Les causes judicials contra Cotino que quedaren obertes

Tres són els procediments que ha arxivat la justícia arran de la mort per coronavirus de l’expresident de les Corts.

Juan Cotino, en una imatge d'arxiu
Juan Cotino, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Dos jutjats de la Comunitat Valenciana han seguit els passos de l’Audiència Nacional i han arxivat les últimes causes que quedaven pendents contra l’expresident de les Corts Juan Cotino, que va morir a l’abril per coronavirus. La defunció de Cotino ha portat, per tant, a arxivar tres causes judicials.

L’Audiència Nacional va arxivar a final del mes d’abril la causa oberta contra el polític valencià per la visita del papa Benet XVI a València al 2006 després que morira amb Covid-19, en considerar que s’havia extingit la responsabilitat penal que tenia. L’Audiència també va ordenar l’alçament dels embargaments sobre una planta baixa i dos habitatges a Xirivella propietat de Cotino per a assegurar-se la possible responsabilitat civil, en cas que l’hagueren condemnat pels fets jutjats.

Ara es sobreseu el procediment en el qual estava sent investigat per suposades irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies per a la visita del pontífex. I el segon que s’arxiva és el procediment en el jutjat d’instrucció número 8, en què s’investiga el cas Erial. Cotino estava citat a declarar com investigat en aquesta causa oberta per presumptes suborns a canvi d’adjudicacions de les ITV i el Pla Eòlic Valencià.

També et pot interessar

stats