Cau a 268 la xifra diària de morts a Espanya, la dada més baixa en 40 dies

Fins al moment s'han notificat un total de 213.435 casos confirmats de Covid-19 per PCR, 24.543 morts i 112.050 curats.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

La xifra de morts diaris amb coronavirus baixa a Espanya i aquest dijous hi ha 268 noves víctimes mortals, un descens respecte a la dada del dimecres, quan es van registrar 325. El descens de 57 víctimes mortals en un dia representa una caiguda del 17,6% en l'increment diari de defuncions. És la millor dada des del 20 de març i ja són 24.543 les víctimes mortals des de l'inici de la pandèmia, un 1,1% més, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

A Espanya, de moment s'han notificat un total de 213.435 casos confirmats de Covid-19 per mitjà de PCR, 1.309 nous contagis en les últimes 24 hores. El nombre total de positius creix un 0,6%.

A més, s'ha donat d'alta a 112.050 persones, 3.103 de noves des de dimecres, amb un increment de persones curades del 2,8%.

A hores d'ara, als hospitals espanyols hi ha 116.661 malalts per coronavirus, 816 més des de dimecres. Els ingressats a les unitats de vigilància intensiva (UCI) s'han incrementat en 57 persones i hi ha ara un total de 10.776 pacients a les UCI.

Simón destaca les bones dades, però adverteix que continua el risc de nous brots

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha ressaltat que en 24 hores s'han registrat 268 morts, la qual cosa suposa la segona xifra "més baixa" registrada des que es va iniciar l'epidèmia a Espanya. A més, set comunitats autònomes han notificat dues o menys morts per Covid-19, i 10 autonomies, menys de cinc. Pel que fa als positius, Simón ha assenyalat que les comunitats de Madrid i Catalunya concentren el 50 per cent dels nous casos.

Així, l'epidemiòleg ha assenyalat que "dins de la prudència, les dades són favorables", però ha advertit que cal una "eufòria continguda" perquè encara continua havent-hi "un risc important de tindre nous brots epidèmics" que tindrien un impacte molt important en el sistema sanitari i en tota la població.

Qualsevol esport és vàlid mentre siga individual

D'altra banda, Simón ha avançat que la pràctica esportiva individual a partir d'aquest dissabte no tindrà cap "limitació", però cal evitar els agrupaments d'esportistes individuals. Així, és aplicable a tots els esports "si es compleixen les normes". "Fins a una tabla de surf, depén d'on visca", ha posat com a exemple.

Les abraçades als iaios han d'esperar

Les autoritats suïsses aconsellen als iaios que donen abraçades als seus nets menors de deu anys, a la qual cosa Simón ha contestat que cal que entendre que estem en "una situació de risc". Així, ha recomanat que els xiquets no abracen de moment als seus avis perquè implica "riscos innecessaris" de possible contagi del coronavirus.

Minut de silenci pels 15.000 ancians morts

D'altra banda, a l'inici de la Comissió de Sanitat del Congrés, s'ha guardat un minut de silenci especialment en memòria dels 15.000 majors morts en la crisi sanitària. Eixos majors "que són els grans perjudicats" d'aquesta crisi, ha dit la presidenta de la comissió, Rosa Romero.

Guia de recomanacions per al transport públic

El Ministeri de Transports ha dissenyat una guia de recomanacions per a afrontar la desescalada en els de transports públics que ha remés per al seu debat a les diferents comunitats autònomes. La guia fixa mesures per a evitar que una major mobilitat no supose un major risc de contagis, segons segons ha indicat la secretària general de Transports, María José Rallo.

El document presenta iniciatives per a augmentar l'oferta i permetre que els viatgers mantinguen les distàncies de seguretat recomanades, com són un augment de freqüències. També planteja mesures per a gestionar la demanda de viatgers, per a evitar així aglomeracions sobretot en les franges d''hora punta'. A més, el pla es completa amb mesures sanitàries i de seguretat, entre les quals s'inclou l'"alta recomanació d'usar màscara", així com habilitar gels en estacions o incentivar el pagament amb targeta.

També et pot interessar

stats