Catalunya estén les restriccions a l'àrea metropolitana de Barcelona i la Noguera

Es demana a la ciutadania que es quede a casa i no es desplace a segones residències.

La consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, durant la roda de premsa
La consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, durant la roda de premsa / Generalitat de Catalunya

La consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó, ha anunciat la implantació de noves mesures de contenció de la pandèmia per a frenar els brots de Lleida i l’Hospitalet de Llobregat. Entre les mesures hi ha la prohibició de reunions de més de deu persones en l’àmbit públic i privat, la visita a residències de persones majors i la limitació d’aforament als bars i restaurants. Aquestes noves mesures tindran una duració inicial de quinze dies i s’aplicaran a la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana, la comarca de la Noguera i al Segrià.

El pla de la Generalitat catalana arriba després d’haver constatat que el nombre de contagis s’ha triplicat en només una setmana. Per això, el govern encapçalat per Quim Torra ha demanat a la població d’aquests municipis no desplaçar-se a les segones residències durant el cap de setmana, que es queden a casa i isquen només per a anar treballar, acudir a centres de salut, comprar productes bàsics i exercir tasques de cures, entre altres.

Fins ara, la restricció de la mobilitat i la prohibició de reunions de més de deu persones s’aplicava a l’àrea de Lleida i sis municipis més de la comarca del Segrià, i també a tres barris de l’Hospitalet de Llobregat.

Ús obligatori de mascareta

Catalunya va ser la primera autonomia a imposar l’obligatorietat de la mascareta al carrer i els espais públics, amb l’excepció de platges i piscines. També queden exempts els menors de sis anys, persones amb problemes de salut i en fer exercici a l’aire lliure.

Fins ara, són 14 les comunitats autònomes que, davant de la proliferació dels rebrots, n’han imposat l’ús obligatori. De moment, la Comunitat Valenciana no ho ha fet, però això podria canviar en els pròxims dies.

També et pot interessar

stats