Catalunya elimina el certificat covid en bars, gimnasos i residències

El govern català sosté que, amb la variant òmicron, una part important de la població torna a ser susceptible d'infectar-se amb el virus

Control de certificat covid
Control de certificat covid

El govern ha eliminat l'exigència del certificat covid en la restauració, els gimnasos i les residències, per considerar que, amb la variant òmicron, una part important de la població és susceptible d'infectar-se indistintament del seu estat vacunal.

El govern havia anunciat una reunió de la comissió delegada de la covid per a demà, a les 8:00 hores, amb la finalitat d'acordar sobre si prorrogava una setmana més o no el certificat covid, però finalment la decisió s'ha pres aquesta dimecres a la nit, després de rebre l'informe del comité científic assessor.

En un comunicat, l'executiu argumenta que la variant òmicron ha demostrat tindre una fuita de les vacunes quant a la prevenció de la infecció, en comparació amb la variant delta, que era la que dominava a Catalunya quan es va instaurar el certificat covid.

El govern sosté que, amb la variant òmicron, una part important de la població torna a ser susceptible d'infectar-se amb el virus, independentment del seu estat vacunal, i per tant disminueix l'efectivitat del certificat covid com una capa addicional de seguretat, que és com sempre l'havia plantejat el Departament de Salut.

L'executiu català publicarà aquesta mitjanit en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya aquest canvi normatiu, que suposa un pas més en la relaxació de les restriccions.

La Generalitat va eliminar la setmana passada el toc de queda nocturn i per a aquesta setmana ha suprimit els aforaments i la limitació de reunió a deu persones, mesures que cauen aquest divendres.

Així, només queda fora de la desescalada de les restriccions l'oci nocturn, que de moment continuarà tancat almenys una setmana més, encara que el govern espera poder anunciar en breu una data de reobertura de les discoteques.

També et pot interessar

stats