Catalunya decreta el confinament durant deu dies

La Generalitat catalana també anuncia que començarà a vacunar els sanitaris en paral·lel als ancians en les residències.

Diverses persones fan cua per a fer-se una PCR a Catanlunya
Diverses persones fan cua per a fer-se una PCR a Catanlunya / Alejandro García (Efe)

El Govern de Catalunya endureix les restriccions a partir del dia 7 i durant deu dies davant l'auge del coronavirus, amb l'establiment de confinament municipal cada dia i tancament de centres comercials i gimnasos, al mateix temps que començarà a vacunar ja els sanitaris, en paral·lel als ancians en les residències.

Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa juntament amb el titular d'Interior, Miquel Sàmper, en la qual ha anunciat aquesta "nova parada social i de país" per a tractar de "mantindre el virus a ratlla", per la qual també han acordat que durant els caps de setmana només podran obrir els comerços essencials.

Vergés ha detallat, entre altres qüestions, que només es podrà practicar esport a l'aire lliure amb un 50% de l'aforament per la qual cosa els gimnasos i altres equipaments en espais tancats quedaran tancats a excepció de les piscines. Es mantenen també el confinament perimetral de Catalunya, el toc de queda des de les 22.00 fins a les 6.00 hores i la limitació de les trobades socials a un màxim de sis persones.

En l'àmbit educatiu, el curs començarà l'11 de gener com estava previst però se suspenen les activitats extraescolars i d'oci infantil a excepció d'aquelles que s'organitzen en el mateix centre escolar i es realitzen amb el mateix grup de convivència. Podran obrir aquells comerços amb una superfície de fins a 400 metres quadrats a un 30% del seu aforament i els caps de setmana només podran obrir aquells establiments de productes essencials mentre que els centres comercials romandran tancats tots els dies, i els sectors de la restauració i la cultura es mantenen amb les restriccions actuals.

També et pot interessar

stats