Castelló, entre les províncies més vulnerables a la Covid-19, segons un estudi de la Carlos III

La investigació conclou que requereix més mesures de protecció per l'índex de població en risc i les interaccions amb serveis d'interés.

Castelló, entre les províncies més vulnerables a la Covid-19, segons un estudi de la Carlos III
Castelló, entre les províncies més vulnerables a la Covid-19, segons un estudi de la Carlos III

Castelló, Cantàbria i Guipúscoa són les províncies més vulnerables al contagi de Covid-19, segons un informe basat en l'anàlisi geoespacial realitzada per un equip d'investigació de la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M), en col·laboració amb la càtedra Taptap Digital d’intel·ligència artificial.

Madrid i Barcelona, per densitat de població, són les ciutats on hi ha un risc més gran de contagi a Espanya. No obstant això, si es tenen en compte variables com ara els índexs de població en risc i, sobretot, la cobertura de punts crítics d'interés —hospitals, farmàcies o supermercats—, són Castelló, Cantàbria i Guipúscoa les províncies que requereixen mesures de protecció addicionals en determinats contextos.

En l'altre costat se situen Toledo, Segòvia, Salamanca i Navarra. Són les que menys cobertura hospitalària tenen pel que fa a la població vulnerable, segons les conclusions d'aquesta investigació.

El projecte s'ha realitzat en el marc de la càtedra Taptap Digital-UC3M d’intel·ligència artificial avançada i ciència de dades aplicada a la publicitat i al màrqueting. “Davant la pandèmia de Covid-19 hem pogut aplicar el nostre motor geoespacial, anomenat Sonata LI, per a obtindre coneixement sobre la mobilitat de les persones, la rellevància demogràfica i les interaccions amb punts d'interés o serveis essencials durant tot aquest procés de confinament, com per exemple en hospitals, farmàcies o supermercats”, ha explicat el cap de producte de Taptap Digital, Álvaro Mayol.

També et pot interessar

stats