Castelló de la Plana tanca els parcs per a frenar l'escalada de contagis

També es limita a 80 l'aforament en tots els actes celebrats a la via pública.

Un parc precintat a Castelló
Un parc precintat a Castelló

En les últimes setmanes, Castelló de la Plana ha passat a encapçalar la llista de grans ciutats amb més índex d'incidència acumulada de la Comunitat Valenciana. Les últimes xifres publicades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut confirmen la detecció de 535 nous positius en els últims 14 dies i eleven la incidència acumulada a 311 casos per cada cent mil habitants, una xifra que torna a superar la de ciutats com València, amb una incidència de 211 casos per cada cent mil habitants.

Davant l'augment dels casos, el Centre de Coordinació Municipal de Castelló de la Plana ha establit noves mesures per a tractar de frenar l'avanç de la pandèmia. A partir de hui, queden tancats tots els jocs infantils de la ciutat per tal d'evitar aglomeracions i minimitzar els riscos.

A més, aquest organisme municipal també ha acordat limitar l'aforament a 80 persones en els actes que se celebren a la via pública organitzats per empreses alienes a l'Ajuntament. Aquesta mesura ja s'estava aplicant en els actes organitzats pel consistori.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha remarcat la necessitata de no "abaixar la guàrdia" i "extremar totes les precaucions" per a poder parar els contagis. Marco també ha apel·lat a la impliacació i la responsabilitat ciutadana en la lluita contra la Covid-19. A més, també ha recordat la necessitat de seguir les mesures restrictives imposades des del 24 d'octubre per part de la Generalitat, que només a Castelló de la Plana en les últimes setmanes s'han traduït en 330 sancions pel seu incomplement.

També et pot interessar

stats