Castelló de la Plana demana a la població que s'autoconfine

L'Ajuntament suspén les activitats municipals, tanca diverses instal·lacions municipals i intensifica la vigilància policial

Façana de l'Ajuntament de Castelló
Façana de l'Ajuntament de Castelló / À Punt NTC

L'Ajuntament de Castelló de la Plana ha demanat a la població que s’autoconfine per a evitar al màxim situacions de risc de contagi. El consistori ha adoptat una sèrie de mesures excepcionals per a frenar l'avanç de la Covid-19 davant l'increment de la incidència acumulada que reflecteixen les dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i com a mesura de precaució davant la previsió d'un augment de casos en els pròxims dies. La decisió de Castelló se suma a d’altres municipis que durant aquesta setmana estan demanant a la població que només isca de casa per a l’imprescindible.

Les últimes dades fetes publiques per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública reflecteixen una incidència acumulada de 465,85 positius per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies (a data de 13 de gener) a la ciutat de Castelló, encara que segons plantegen les últimes estimacions se superaria ja la xifra de 500. El passat 8 de gener la incidència acumulada era de 190.

Mesures adoptades, fins al 15 de febrer

- Crida pública a l'autoconfinament de la ciutadania per a evitar situacions de risc, minimitzar l'exposició al virus i disminuir el ritme de contagis.

- Suspensió de l'activitat institucional presencial no essencial i s'estableix que les reunions s'hauran de celebrar de manera telemàtica.

- Potenciació del teletreball en aquelles àrees municipals que siga possible. Per a això, el Comité de Teletreball i des de Recursos Humans es revisaran els criteris sobre la presencialitat del personal municipal en aquelles àrees en què es puga prioritzar el teletreball.

- Suspensió temporal d'activitats municipals culturals, esportives, turístiques i socials, organitzades per l'Ajuntament o a través de tercers. En particular, s'inclou la suspensió d'activitats en equipaments cedits per l'Ajuntament a associacions, col·lectius i entitats.

- Reforç de la neteja en edificis municipals oberts al públic i neteja setmanal en els accessos a habitatges municipals.

- Intensificació del control policial per al compliment dels aforaments i horaris en l'hoteleria, el compliment de la restricció de la mobilitat nocturna a partir de les 22:00 hores, així com de la resta de la normativa sanitària actual per a contindre la propagació del virus.

- Es reforçarà la vigilància i control en els mercats municipals de venda no sedentària i s'ampliarà l'espai per a augmentar la distància entre llocs.

- Quant als horts urbans, es disposa que es mantindran oberts amb l'únic objectiu de garantir que no es perda el producte agrícola, però es prohibeix qualsevol tipus d'activitat social aliena al proveïment.

- Tancament al públic de les següents instal·lacions municipals:

  • Teatres
  • Xarxa de biblioteques municipals, sales de lectura i Arxiu Municipal. En aquest cas, mantindran el servei de préstec (recollida i devolució).
  • Planetari i museus de titularitat municipal.
  • Instal·lacions esportives (pavellons, pistes i poliesportius), que seran accessibles només per a esportistes federats
  • Casal Jove
  • Oficines turístiques
  • Basílica de la Mare de Deu del Lledó i ermites de titularitat municipal.
  • Manteniment del tancament dels centres socials de persones majors.
  • Tancament de les zones de cal·listènia, gimnasos a l'aire lliure i zones d'esplai caní. Manteniment del tancament dels jocs infantils municipals.

També et pot interessar